Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

Ξεκινάμε...

Καλημέρα σε όλους.
Οι guerilla gardeners είναι ένα κίνημα ενεργών πολιτών που ως μόνο στόχο έχει τη μετατροπή των τσιμεντένιων πόλεων που ζούμε σε ανθρώπινες. Αυτό επιτυγχάνεται με το πράσινο, το πράσινο που φυτεύουμε εμείς οι ίδιοι, που φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι, που αναζητούμε εμείς οι ίδιοι.
Ως τώρα σε διάφορες πόλεις του πλανήτη έχουν φυτευτεί χιλιάδες, ίσως εκατομμύρια φυτά, θάμνοι, λουλούδια, χλόη και βότανα σε χιλιάδες μέρη που ως τότε ήταν γκρί και δεν πρόσφεραν τίποτα άλλο πέρα απο άσχημο θέαμα και μικρόβια.
Ο κάθε ένας απο έμας ΜΠΟΡΕΙ να κάνει τη διαφορά. Είναι στο χέρι του. Μπορεί να δείξει έμπρακτα οτι τον νοιάζει και να αρχίσει να παίρνει, με τη βοήθεια κι άλλων συμπολιτών του, την κατάσταση στα χέρια του.
Σε αυτό το ιστολόγιο θα ανεβαίνουν σταδιακά φωτογραφίες απο γωνιές στην πόλη της Θεσσαλονίκης που χρειάζονται πλήρη αναμόρφωση και που μπορούμε να επέμβουμε. Σε μικρές ή μεγάλες ομάδες μπορούμε να αρχίσουμε τον καθαρισμό μιας μικρής περιοχής αρχικά και στη συνέχεια τη διαμόρφωση της με δεντράκια, θάμνους ή λουλούδια, ανάλογα τη δυναμική.
Παρακαλούμε στείλτε μας φωτογραφίες απο μια περιοχή που πιστεύετε οτι μπορεί να δεχτεί αυτού του είδους τη διαμόρφωση και οι guerilla gardeners θα ανταποκριθούν. Είτε μαζευόμαστε και το ξεκινάμε όλοι μαζί, είτε το ξεκινάτε εσείς και σας βοηθάμε με εργαλεία, χώμα, φυτά και ανθρώπους με όρεξη για να το ολοκληρώσουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου