Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Δημιουργία seed bombs

Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας.
Σύντομα θα ανέβει κάποιο αρχείο ήχου και εικόνας
στο οποίο θα δείχνουμε τη διαδικασία παραγωγής
των seed bombs.
Στόχος είναι η διάδοση της πρακτικής αυτής.
Φυσικά η καλύτερη δυνατή πρακτική είναι να φυτευτούν
φυτά και σπόροι.

6 σχόλια:

  1. Τέλεια πρωτοβουλία, στην επόμενη συνάντηση θα προσπαθήσω να έρθω.... Μπράβο σας, μόλις αποκτήσατε ένα φανατικό οπαδό σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο παιδια!Ειμαι μακρια για να ερ8ω στην παρεα σας αλλα παντου εχουμε αναγκη απο πρασινο.Φυσικα παραειναι παραλογο να θεωρειται παρανομια η οικολογικη συνειδηση αλλα ειπαμε...Ελλας το μεγαλειο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σας!!
    Ωραιη η δραση και ακριβως στο χρονο τησ!
    Μονη αντιρρηση ειναι το ποσο εκτεθειμενοι ειναι οι χωροι που πεταχτηκαν οι σβωλοι -πατηθουν κτλπ-οπως και η επιβιωση των φυτων που θα βγουν αφου ερχεται καλοκαιρι με ξηρασιεσ(καλη περιοδοσ για σπορα ο σεπτεμριοσ-οκτωβριος).
    Ενημερωνω πωσ υπαρχει ηδη δικτυο εθελοντων που ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΠΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΕΣ-ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ με τη μεθοδο τησ φυσικης αναβλαστησησ με σβωλους με την εμψυχωση του Π.Μανίκη-αγρότη,μαθητη του Μ.ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ.Ειδικα,φετος τον οκτωβριο σπειραμε εκταση 4000 στρεμματων στην κερατεα Αττικης με αποτελεσματα ,μεχρι στιγμης, αριστα(70%-80% βλαστικοτητα).
    για οποιον ενδιαφερεται να συμμετεχει,εστω και απο Θεσσ/νικη-το φυσικο αγροκτημα του Π.Μανίκη ειναι στην Εδεσσα- ασ επικοινωνησει με το mail:ilias_vakis@yahoo.com Η με το sporoi_se_svolous_@yahoo.groups.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα ilias!
    Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Σε ό,τι αφορά στην ερώτηση σου μπορώ να σου πω οτι οι βόμβες έπεσαν σε σημεία που δεν ποδοπατούνται, ήταν ένα απο τα κριτίρια για να πεταχτούν. Επίσης στα σημεία αυτά υπάρχει δημοτική φροντίδα όσον αφορά το πότισμα(παρακείμενοι θάμνοι κ.τ.λ.)Επίσης σε λίγες μέρες θα περάσουμε πάλι απο τα σημεία και θα ενημερώσουμε περίοικους και καταστηματάρχες ώστε να τα φροντίζουν. Ο αστικός χώρος είναι τεράστιος και χρειάζεται τη συμβολή όλων μας.
    Σε κάθε περίπτωση θέλω τη συμβουλή και τη συμβολή σας, ως εμπειροτέρων και ευαισθητοποιημένων.
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά χαρά και απο μένα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να έρθω την περασμένη φορά , αλλά την επόμενη Παρασκευή πιστεύω ότι θα είμαι εκεί.
    Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίζονται απο ευαισθητοποιημένους πολίτες , που με τη σειρά τους θα πείσουν και θα ξεσηκώσουν και άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γεια σου είμαι η βιβή η λένα και ο γιώργος και θα θέλαμε να σου πούμε μια καλησπέρα απο την Αθήνα.Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα και γι αυτό που κάνεις.Τιμάς ενα όνομα για το οποίο είμαστε ολοι ευτυχείς που το έχουμε.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή